Choose Your Color

Makaleler

Rebîülevvel Ayınız Mübârek Olsun

Velâdetle, sadâkatte Hz. Ebubekir, adâlette Hz. Ömer, hayâ timsâli Hz. Osman, ilim ve cihadda Hz. Ali (r. anhüm), hidayet yıldızı Ashab-ı Güzin, âleme ..

Devamı >>

Kendini Bilmek

Esmâda müsemmâyı görmektir “men arafe nefsehü”, nefsini tanıyan Rabbini tanır hakīkati. “Ârife eşyâda esmâ görünür Cümle esmâdan müsemmâ ..

Devamı >>

Safımız..

Kur’ân-ı Kerîm’de Saffat ve Saf sûreleri vardır. Saffat sıra sıra dizilmiş ve saf saf duranlar anlamınadır. İbâdet ve tāatın mertebelerine de ..

Devamı >>

Ahde Vefa

Hep dışımızla konuştuk, hiç içimizin sesine kulak vermedik. Halbuki Sevgili Peygamberimiz (sav) “Gönlünüze sorun”buyurdu. Elektronik ses cihazları ..

Devamı >>

Sefer

Ālem seferde. O’nu zikretmeyen hiç bir varlık yoksa, her şey hareket hâlindedir. Su akarak, rüzgâr eserek, güneş doğarak, toprak ürün vererek ..

Devamı >>

Şehirler Sahipleriyle Anılır

Çay şekersiz, tatlı şırasız, çorba tuzsuz tatlanmaz. Hava ve suyuyla beldeler kıymet kazanır. Dağ madenle, tarla mahsülle, ülkenin akciğerleri ..

Devamı >>

Hayâtın Bedeli

Bir memlekete girerken, o memleketin mānevî önderinden izin istenerek girilir. “Destur yâ sāhibel belde” denir. O memleket halkının ölenlerinin ..

Devamı >>

Farkındalığımız...

Rabbimiz Kur’ân-ı Kerim’de defalarca akla vurgu yapar. Hitâb-ı İlâhî de akledenleredir. Peygamberlerin vasıflarından biri de “fetânet”tir. ..

Devamı >>

Farkındalık

Aslolan farkındalığı hissetmektir. Neden kâinâta değil de, insana hitâb ediliyor, hem de îkāz ediliyor kulak vermezse uyarıya: “Şâyet biz bu ..

Devamı >>