Choose Your Color

Makaleler

Kulluk Neşvesi

Kulluk, farz ibâdetlerini yerine getirmekle kalmaz. İslâm namazla başlar ama namazla bitmez der Necib Fazıl. Hayâtın her ânını ibâdet ve kulluk içinde ..

Devamı >>

Nimet Olan...

Nîmet; ikram ihsan, lütuf ve kerem anlamlarına gelir. Bedenin gıdâsı, bir de rûhun gıdâsı vardır. Her şey nîmet, müsbet de menfî de, cennet de ..

Devamı >>

Esmâ’da Esrâr

Her şeyin Hâlık’ı, yaratan ve yaşatanı Mevlâ-i Müteâldir. O’ndan geldik O’na döneceğiz. Rûhundan ruh üflemesiyle Zât’ından gayri değiliz, ..

Devamı >>

Mârifet Okulu

Hasan-ı Basrî’nin elinde tevbe eden Habîb-i Acemî, su üstünde yürür. Hocası bunun sebebini sorunca: “Yâ Hasan, sen satır kararttın, ben ise gönül ..

Devamı >>

En Temel Meselemiz İnsana Yatırım

Hz. Ömer (ra)’in istediği, bir Ebu Ubeyde b. Cerrah’dı. Hazret-i Ömer (ra) arkadaşlarına: “Bir şeyler isteyiniz” dedi. İçlerinden birisi: “Allah ..

Devamı >>

Nezâket Zarâfet

Dünyâ hayâtında berâber olmanın bizde etkileri pek çoktur üstadlarımızın. Kullanıma hazır hâcetler bulunur çantada. Yeri geldikçe istimâl olunur. ..

Devamı >>

Safer Ayında Okunacak Dualar

Safer ayında yeryüzüne nazil olacak belâlardan biiznillahi teâlâ muhafaza olmak için ilk Çarşamba gecesi sabah namazından evvel dört rek’at nafile ..

Devamı >>

Sahîh-i Buhârî'de yer alan bir Hadîs-i şerîfe göre

Sahîh-i Buhârî'de yer alan bir Hadîs-i şerîfe göre Sevgili Peygamberimiz (sav) şöyle buyurdu: "Hiçbir gün yoktur ki, o günlerde yapılan sâlih amel, ..

Devamı >>

Dinle Kâinat Kitâbı’ndan

   Bişnev in ney çün hikâyet mîküned    Ez cüdâyîhâ şikâyet mîküned    Dinle, bu ney neler hikâyet eder,    Ayrılıklardan nasıl şikâyet ..

Devamı >>