Choose Your Color

Akaid - Tefsir

Akaid - Tefsir

Tevhîde Aykırı Söz ve Davranışlara Genel Bakış

Eğer kişi zihin ve gönül kararmasına tutulur, hak ve hakîkati inkâr edecek olursa; zarûrât-ı dîniyenin tamâmını veya bir kısmını reddederse ebedî ..

Devamı >>

Siyâset Önemlidir; Çünkü...

Bütün peygamberler ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav), İslâm dînini hâkim kılmak için çalışmışlardır. Hiçbir peygamber, dînin mahkûmiyetine ..

Devamı >>

Fetih Sûresi 29. Âyetin Hayâtımıza Kattıkları

Hz. Muhammed’in getirdiği şerîate îmân eden ve hayatlarına İslâm ile anlam veren Müslümanlar bir ümmettirler. Bu ümmet, Hz. Peygamber’in temsîli ..

Devamı >>

Sahâbî Kimdir?

Hz. Peygamber’in sahâbesi / arkadaşları, onun getirmiş olduğu dîni kabûl edip bu dînin isteklerini tereddütsüz olarak yaşamak sûretiyle model olan ..

Devamı >>

Allâh’ım! Sen’i Gerçekten Sevmekle Bizleri Rızıklandır

Allâh’a (cc) karşı derin bir muhabbet veya vuslat/kavuşma arzusu varsa, bu muhabbet ve arzu sözde kalmamalıdır. Netîcelerinin gözlemlenebildiği eylem ve ..

Devamı >>

Velî ve Velâyet

Kur’ân-ı Kerîm’de velâyetle ilgili 200’den fazla âyet vardır. Kur’ân’ın ana kavramlarından olan velâyet, aynı zamanda anahtar bir kavramdır. ..

Devamı >>

Velâyet Sorumluluk Makâmıdır

Velî, tam anlamıyla Yüce Allâh’ın yakın dostudur. Allah Teâlâ’nın sevgisini kazandığı için yer ve gök ehlinin de muhabbet duyduğu seçkin ..

Devamı >>

Günahlara Karşı Duyarlı Olalım Ki Liyâkatimizi Kaybetmeyelim

İsrâ Sûresi hicret öncesi nâzil olmuştur. Bir manifesto niteliğindedir. Hicret öncesi bâzı hatırlatmalar yapılmıştır. İktidârın devâmının, ..

Devamı >>

Aşk mı Muhabbet mi?

İslâm’ı amelî anlamda hayâtına katmayan ve hayâtının tüm boyutlarını vahiyle anlamlandırmayan birçok kişi “tanrısal bir aşkın ..

Devamı >>