Choose Your Color

Akaid - Tefsir

Akaid - Tefsir

Zikredenleri Allah Teâlâ Korur

Azap ile günâh ve zulüm arasında doğru orantı vardır. Zaman zaman bu durumu Resûlullah, müşriklere hatırlattığında, onlar: “فَأَمْطِرْ ..

Devamı >>

Siyâsetin Püf Noktası...

Hayâtın her alanını bir mektep olarak gören peygamberler dāvet ve tebliğ görevlerini kesintisiz sürdürerek ümmetlerine örnek olmuşlardır. Eğer ..

Devamı >>

Nezaket, İlla Da Nezaket

Davet önderlerinin ve liderlerin öğrenip uygulamaları gereken en önemli sünnetlerden birisi de nezaket, kibarlık ve merhamettir. Kur’an-ı Kerim, Hz. ..

Devamı >>

Ne Olacak Hâlimiz? Kur'ân ve Sünnete Kulak Verelim!!!

Dünyâya bakışımızın nebevî temellere oturması için Rasûlullâh’ın (sav) dünyâya bakış tarzını bilmek gerekir. Hz. Peygamber’in bakışı, ..

Devamı >>

Teklif ve Çözüm Önerileri; Ağulu Aşı Yemek İsteyenler İçin

Hz. Peygamber’in İslâm dâvâsını hâkim kılmadaki başarısının birçok etkenleri olmakla berâber bunlardan en önemlilerinden biri de insanların ..

Devamı >>

Din Ancak Din Ehlinden Öğrenilir

Hz. Peygamber (s.a.v.), ümmetinin âlimlerinden olan Abdullah b. Mesud’a; “İnsanların en âlimi kimdir” diye sormuş ve edebinden dolayı Peygamber’e ..

Devamı >>

Yerli Olmakla Sanal Bir Ülkede Yaşamak Arasında Tercih

İslâm, geldiği andan îtibâren insanların sorunlarına çözümler sunmuştur. İslâm, Mekke’de Mekkî çözüm, Medîne’de de Medenî çözümdür. ..

Devamı >>

Hikmet Ehli Olabildik Mi?

Hikmet, Yüce Allâh’ın mü’min kullarından sâlih olanlara vermiş olduğu bir nurdur. Hikmet sâyesinde insan doğruyu yanlıştan ayırt eder. Hz. ..

Devamı >>

Dâvânın Yûsufları İyi Okusunlar

Hz. Yûsuf’a (as) genç yaşında bâzı lütuflar verilmiştir. Bu lütufların sâhibi Yüce Allah, verdiği bu lütufları âyette şöyle anlatmıştır: ..

Devamı >>