Choose Your Color

Akaid - Tefsir

Akaid - Tefsir

Allah Teâlâ Bizi Seviyor Mu Sevmiyor Mu?

Muhabbet iki yönlüdür. Birinci yön, Allah Teâlâ’nın kulunu sevmesidir. Allah (cc) kulunu sevmezse herşey boşa gitmiştir ve bundan daha kötüsünü ..

Devamı >>

Hz. Peygamber’in (sav) Dünya Görüşü; Kıyaslayalım Mı?

Dünyâya bakışımızın nebevî temellere oturması için Rasûlullâh’ın dünyâya bakış tarzını bilmek gerekir. Hz. Peygamber’in bakışı, ..

Devamı >>

“Mürşid Kimdir?” Sorusunun Cevâbı

Allâh'ın (cc) er-Reşîd isminin nübüvvet planındaki en son temsilcisi olan Hz. Muhammed (sav) de, Hz. Nûh (as) gibi hayâtını irşad görevine ..

Devamı >>

Mârifetullâh’ın Derinliği Günahları Azaltan En Önemli Etkendir

İnsanın Allah’la (cc) olan bağlantısını koparmaması için O’nunla dâimâ bilinçli ve bilgi temelli bir iletişim içerisinde olması gerekir. Bu ..

Devamı >>

Mârifetullâhı Kâmil Olmayanın Takvâsı Olmaz

Herkesin takvâsı mârifetullâhı kavramasıyla doğru orantılıdır. Mârifeti olmayanlar veya eksik olanlar müşrik, mürted, münâfık, Yahudi, Hristiyan, ..

Devamı >>

YÛSUF PEYGAMBER KISSASI ÜZERİNDEN ÇOCUKLAR ARASI SEVGİDE ADÂLET

Hz. Yûsuf kıssasının en önemli ve çocuk eğitiminde göz önünde bulundurulması gereken taraflarından birisi de babaların çocuklar arasında sevgiyi ..

Devamı >>

İBRÂHÎMÎ, SEMÂVÎ VE İLÂHÎ DİNLER İFÂDESİNİN YANLIŞ KULLANIMI ÜZERİNE BİR HATIRLATMA

Tek başına ümmet olma vasfını genç yaşta kazanan İbrâhîm Peygamber, Allâh’a karşı velâyetin olduğu kadar zâlimlerden ve kâfirlerden ..

Devamı >>

İSLÂM HER TÜRLÜ ÇELİŞKİDEN UZAKTIR

Allâh’ın gönderip Peygamberi’nin tebliğ ve tebyîn ettiği bir din için Allah’tan fazla merhametli gözükme riyâkârlığına ihtiyaç yoktur. Bu ..

Devamı >>

İRTİDÂD: DİNDEN DÖNMEK NEDİR?

İnsan, sürekli muhâsebe ve murâkabe hâlini yaşamak sûretiyle îtikâdî sapmalara karşı önlem almalıdır. Bir anlık gaflet insanın îmansız gitmesine ..

Devamı >>