Choose Your Color

Akaid - Tefsir

Akaid - Tefsir

SILA-İ RAHİM YAPMAYANIN ÖMRÜ DE RIZKI DA KESİLİR

Akrabâlık ilişkilerini gözetmek İslâm Dîni’nin en çok önem verdiği görevlerden biridir.1 İlâhî eğitimden geçirilerek risâlet görevine ..

Devamı >>

USÛL BİLMEMENİN NETÎCESİNDE DOĞAN SAPIKLIK

Hz. Peygamber’in (sav) risâleti kabûl edilmeden îman iddiasında bulunmak ve uhrevî kurtuluştan bahsetmek mesnetsizdir. Kur’ân’ın bütünlüğüne de ..

Devamı >>

CEMÂAT KAVRAMINDAKİ ANLAM SAPMASINI DÜZELTMEK ÜZERİNE

Yüce Allah, Müslümanların vahdet hâlinde yaşamalarını emretmiş ve şu âyette olduğu gibi tefrîkayı yasaklamıştır: “وَاعْتَصِمُواْ ..

Devamı >>

KÂFİR SEVİCİLERİNE CEVÂBIMDIR

HZ. PEYGAMBER VE SAHABESİ ÜZERİNDEN ALGI OLUŞTURAN VE DİN DÜŞMANLIĞI YAPAN YERLİ ORYANTALİSTLERE/KÂFİR SEVİCİLERİNE CEVABIMDIR Dr. Mehmet ..

Devamı >>

EVLİLİKTE DÎNÎ VE AHLÂKÎ DENKLİK HÛZURUN GARANTİSİDİR

Evlilikte Dînî ve Ahlâkî Denklik Huzûrun Garantisidir Dr. Mehmet Sürmeli “Îmân etmedikleri sürece Allâh’a ortak koşan kadınlarla evlenmeyin. ..

Devamı >>

ÎMANDA KARARLILIK VE İKRÂHA KARŞI AZÎMETLE AMEL ETMEK

Îmanda Kararlılık ve İkrâha Karşı Azîmetle Amel Etmek Dr. Mehmet Sürmeli Allah Teâlâ, Kur’ân-ı Kerîm’inde tevhîd mücâdelesinin önderleri olan ..

Devamı >>

NEFY Ü İSBAT ZİKRİ VE DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ

Nefy ü İsbat Zikri ve Düşündürdükleri Dr. Mehmet Sürmeli Kur’ân-ı Kerîm, kendisini insan hayâtının yegâne mâliki olarak gören otoriteye tam ..

Devamı >>

KELİME-İ TEVHÎD’İN ANLAMINA EREREK ZİKİR YAPMAK; HAYÂTA ZİKİRLE ANLAM VERMEK

Kelime-i Tevhîd’in Anlamına Ererek Zikir Yapmak; Hayâta Zikirle Anlam Vermek Dr. Mehmet Sürmeli Allah Teâlâ’nın yaratma ve emretmede tek ilâh oluşunu ..

Devamı >>

GÜNAHLARA ÇOK DALMAK ÎMÂNI TEHLİKEYE SOKABİLİR!!!

Günahlara Çok Dalmak Îmânı Tehlikeye Sokabilir!!! Dr. Mehmet Sürmeli İnsanı Allah’tan perdeleyen her şey günah kavramıyla açıklanır.1 Bu kavram, ..

Devamı >>