Choose Your Color

Makaleler

Muharrem Ayı'nda Okunacak Duâlar

Senenin Birinci Günü (1 Muharrem) Okunacak Duâ: Senenin birinci gününde üç defa okunacaktır:     “Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın adıyla. Allah ..

Devamı >>

Kalender Camii'nde Bayramlaşma

Kurban Bayramı münâsebeti ile Kalender Câmii'nde, yurt içi ve yurt dışından gelen kardeşlerimizle bir araya gelinerek bayramlaşma programı tertip ..

Devamı >>

Kulluğumuzu Unutmayalım

Rabbimiz buyurur: “Ey insanlar! Sizi ve sizden öncekileri yaratan Rabbinize kulluk ediniz. Umulur ki, böylece korunmuş (Allâh’ın azâbından kendinizi ..

Devamı >>

İbret

Carl Vett, Şeyh Esad-ı Erbilî Hazretleri’ne “Nefs insana ne yapar?” deyince, onu bir sandalyeye oturtur. Bir gözünü kapatır. Diğer gözünün önüne ..

Devamı >>

Gönül Beytullahtır

Gönül beytullahdır. Misâfirleri, yoluna düşen âşıklardır. Evin gümüşten altından olması değil, hânede meskûn olandır aranan. “Şerefü'l-mekân ..

Devamı >>

Gaye İnsan -Gönül İnsanı Olmak

Mevlâna Şems’i bulunca yirmi altı bin beyitlik Mesnevî’yi yazdı. Hacı Bayram-ı Velî Akşemseddin’le hayat buldu. Âdem (as) Peygamberimiz (sav) ile, ..

Devamı >>

Sonsuzluğa Açılan Kapı

İnsanı seçkin kılmıştır Hâlik-ı Zîşân. Mâdenlere benzetilen insan, verilen bunca devletin kapısını açacak anahtarı da elinde bulundurmaktadır. ..

Devamı >>

Erdemli İnsan

Her şey insanla başlar. İyi de kötü de onun eliyle şekillenir. Yükselen medeniyetler, yıkılıp yok olan ülkeler hep onunla netîcelenir. Olup bitenler ..

Devamı >>

Kapı Çalma

“Rasûlüm! Seni evinin odalarının dışından yüksek sesle çağıranlara gelince, onların çoğu aklı ermez düşüncesiz kimselerdir. Böyle ..

Devamı >>