Choose Your Color

Akaid - Tefsir

Akaid - Tefsir

TESETTÜR DAR, İNCE VE ŞEFFAF OLMAMALI; VÜCUT HATLARINI BELLİ ETMEMELİDİR

Tesettürün amacı; Allâh’ın emri doğrultusunda örtünüp vücûdun mahrem yerlerini teşhîr etmeyerek herhangi bir fitneye; cinsel istismâra sebep ..

Devamı >>

TESETTÜR FEVRÎ; ÂCİLEN YERİNE GETİRİLMESİ GEREKEN BİR EMİRDİR

Fevrîlikten kastedilen, örtünmenin hayâtın uzunluk alanının geç dönemlerine sarkıtılmamasıdır. Çünkü hiçbir kimse ne zaman öleceğini bilemez. ..

Devamı >>

ÇOCUKLARIMIZ İÇİN TESETTÜRÜN VAKTİ

Ergenlik çağına geldiklerinde erkek çocuklarının, dînin emirlerine riâyet ederek vücutlarının haram bölgelerini örtmeleri şarttır. Hem kendisi haram ..

Devamı >>

BOŞANMA ORANLARININ ARTMASI ÂİLEYİ BEKLEYEN EN BÜYÜK TEHLİKEDİR

Hayâtın eşler açısından çekilmez olduğu ve evliliğin devâmına imkân kalmadığı durumlarda boşanmak mubahtır. Daha doğru bir söylemle, boşanma ..

Devamı >>

KADINA KARŞI EL KALDIRMAMAK SÜNNETTİR

Kadın ve erkek birbirlerine Allâh’ın emânetidirler. Bu anlayışla bakıp hayatlarını nezâket, saygı ve sevgi ile anlamlandırmaları esastır. ..

Devamı >>

EV İÇERİSİNDE BAKIMLI OLMAK VE NÂFİLELERDE ÖLÇÜYÜ KAÇIRMAMAK

Eşler başkaları için değil de birbirleri için giyinir kuşanırlar ve bakımlı olurlarsa bu durum âile hayâtının huzûruna olumlu katkı sağlar. ..

Devamı >>

AİLE İÇİ DİN EĞİTİM VE ÖĞRETİMİNİN ÖNEMİ

Îman konuları başta olmak üzere çiftlerin dinde derinleşmeleri, âile saadetleri ve nesillerinin emniyeti için zorunludur. Peygamber Efendimiz (sav) de din ..

Devamı >>

ÂİLEDE AHLÂKIN ÖNEMİ: EŞLERİNİZE GÜZEL DAVRANIN

Evlilik kurumunu îman ve ahlâk temelleri üzerine oturtan Hz. Peygamber (sav), kadınlara karşı kaba davranmayı şiddetle yasaklamıştır. Onlara vurmayı, ..

Devamı >>

PEYGAMBER EFENDİMİZ’İN (SAV) BAŞLADIĞI YERDEN BAŞLAYALIM!

Kur’ân-ı Kerîm, îmanla şirkin bir arada olamayacağını ve îmâna şirk bulaştırılamayacağını emretmiş ve şu uyarıyı ..

Devamı >>